Race Town

Racing och bilar

Hamilton vinner Monacos Grand Prix

Hamilton vinner Monacos Grand Prix

Denna seger gav honom fördelen i Formel 1 ställningar. McLaren föraren, som startade tredje på nätet, slutade 3 sekunder före BMW Sauber’s Robert Kubica, medan pole sitter Felipe Massa av Ferrari var trea på Formula One mest kända ras. “Detta kommer att bli höjdpunkten i min karriär,” Hamilton sade efter att ha gett McLaren sin 15: e seger i 26 tävlingar i furstendömet. “Jag stannade optimistisk och tog hem den. Det var det roligaste jag har haft i ett lopp, någonsin.” Under de första varven av loppet den unge Britton föraren krossade väggen men sedan drog nytta av misstaget Massa gjorde medan racing. Massa, från stången, sprang av banan 16 varv men förlorade ledningen till Hamilton som kunde ta igen den tid han tidigare förlorat. 

det kommer att bli

 Brittonen äger nu 38 pekar i den total- ställningar, tre pekar mer än den försvarande mästare Kimi Raikkonen vars lycka inte var på hans sida, som han avslutade i nionde placerar. Finländarens dag började ganska illa med en drive-through straff och slutade med en olycka med Force India föraren Adrian Sutil, men Raikkonen flyttar nu till den andra positionen. Massa är trea med 34 poäng och Kubica nästa med 32. Regnskurar var intermittent som förarna tog gatorna krets. Hamilton började inklämt mellan Ferraris efter att ha rört sig före Raikkonen på en ren start över de 20 fordon som tävlade den morgonen. De flesta förare var nästan 20 sekunder långsammare än lördagens kval 

Hur kär får man bli?

 Dessutom, för andra dagen på en rad David Coulthard förlorat kontrollen över sin Red Bull maskin och kraschade ut innan Toro Rosso’s Sebastien Bourdais. Sex förare gick i pension som 78-varvet loppet förvandlades till en klocka nedräkning med Hamilton rubrik ledningen till slutet. Ferraris förare Massa lämnades kvar som Kubica tog över passerade honom men det såg inte mycket lovande. “Jag förlorade radion för som 20 varv. Jag kunde inte prata med laget, jag bara tittade på styrelsen,” Massa sa.  Detta var andra gången Hamilton tävlade i våta och hala förhållanden; förra året vann han Japans Grand Prix som var ett mycket komplext lopp på grund av väderförhållandena. Men den här gången i Monaco Hamilton var 17 sekunder före på halvvägs och med banan torkar ut, satte han en annan snabb varv, 3 sekunder bättre än Massa att driva ut sin ledning. McLaren föraren var klar med bara vädret att oroa sig efter en snabb grop efter 54 varv ; ett perfekt för en orolig historia som ställningar styrelse blir riktigt intressant.