Race Town

Racing och bilar

Skulle du vilja köra de finaste maskinerna i världen?

Skulle du vilja köra de finaste maskinerna i världen?

RACING

Inte vem som helst kan hoppa in i en Formel 1 bil och köra den. Det tar en exceptionell person att köra en Formel 1 bil kompetent. Det finns ett antal kärnegenskaper en förare måste ha för att ligga steget före i denna extrema sport av Formel 1 Motorsport. * Formula One förare måste vara fysiskt stark. De kräver massiv överkroppsstyrka.  De måste ha kapacitet att hantera den massiva G-krafter och värme upplevs i sittbrunnen samt ha uthållighet för att överleva en två timmars lopp. 

Är det världens bästa hjullastare som tillverkas

 * Formula One förare måste förbli mentalt alert. Föreställ dig den koncentration som krävs för en två timmars lopp när en förare måste inte bara hålla bilen på banan vid dessa otroliga hastigheter men vara uppmärksam på andra variabler såsom känslan av bilen, förändrade spårförhållanden, varningsflaggor, depåstopp signaler och naturligtvis andra förare. * Formula One förare måste kunna reagera snabbt. Det finns lite tid att reagera på 200 mph. Vad som kan hända i en Formel 1-tävling är oförutsägbart. Det kan vara skräp på banan eller en annan bil som snurrar ut framåt. Det krävs super snabba reflexer för att undvika problem och hålla bilen på banan för att kunna avsluta ett lopp. *  Uthållighet är nyckeln. Förare är under enorm press för hela loppet. Det finns lite tid för dem att hämta andan utom under ett depåstopp. Resten av tiden de har att ta itu med värmen i cockpit, hålla sig alert till racing team strategi, undvika olyckor och avsluta loppet. 

Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige

 * Formel 1 förare inte har råd att göra slarviga misstag och måste vara säker på att varje gång de gör ett drag de gör det i exakt rätt ögonblick. De måste vara ständigt på toppen av sitt spel medan du kör på dessa otroliga hastigheter. Att göra misstag kan resultera i en krasch som kan sätta dem och bilen ur loppet. Kom ihåg, det är inte bara föraren att överväga men hela laget som är beroende av föraren att föra loppet hem. Mycket tid och pengar går till att förbereda en bil för loppet och laget och sponsorer förväntar sig att föraren att hålla upp sin del av avtalet. * Formula One förare är extremt konkurrenskraftiga. De måste kunna köra sin bil med kallblodig aggression för att kunna tävla på toppnivå. De har en uppskattning av “behovet av hastighet” och älskar spänningen i racing.  I grund och botten kommer du att upptäcka att de är ‘adrenalin junkies’ som älskar äventyr.  * Formula One förare är några av de modigaste idrottsmän i världen. Föreställ dig det mod som krävs för att tävla runt dessa spår så nära som de gör på dessa otroliga hastigheter förstå att ett misstag kan resultera i en krasch som kan skada om inte döda dem. Det är definitivt inte en sport för fega, det är säkert. * Formula One förare har talang för att kunna köra i otroliga hastigheter och inte behöva fokusera all sin uppmärksamhet på att helt enkelt hålla bilen på banan.  Det finns så många andra varierande villkor som de också måste uppmärksamma. Dessa uppgifter kan innefatta att veta var dina konkurrenter är eller lyssna på depån besättningen om team strategi. Att vara en Formel 1-förare kan verka som en glamorös livsstil. Tjänar massor av pengar, med beundrande fans och köra några av de finaste maskinerna i världen. I verkligheten är det ett heltidsjobb som kräver engagemang och engagemang för att förbereda sinnet och kroppen för att alltid utföra på topp skick.